Logo
Ul. Leona Dobrotinška 9,
         3230 Šentjur
041 788 166
v.drapic@gmail.com
Badge
Otroci se taekwondo učijo skozi igro, njihovo pozitivno energijo poskušamo preusmeriti v znanje določenih gibov ter razvoj koordinacije. Motorične sposobnosti katere jim bojo prišle prav v življenju ter čez igro vnesti v njihovo domišljijo elemente taekwondoja. Poleg tega, se bodo otroci naučili potrebne discipline in samozaupanja ter krepili svojo samozavest kar je značilno za borilne veščine. Zanimivi treningi jih bodo skozi igro in veselje sprostili odvečne energije.
Da bi v popolnosti zadovoljili potrebe vašega otroka ob delu za učenje potrebno je delati na telesnem razvoju. Program športa je delovanje na celovitem razvoju mladega organizma.Na taekwondo-ju se bo veliko naučil o svojem telesu,psihomotoričnimi in rekreativnimi možnostmi a pred vsem se bo zabaval z prijateljicami,prijatelji in voditeljem z veliko igre.Za začetek otrok ne potrebuje nič razen trenirke ter majčke za preobleč. Treningi potekajo v novo zgrajenem ter na novo opremčjenem športnem centru ARENA-PROSPORT Šentjur. Program je prilagojen otrokom predšolskih, osnovnih in srednjih šol katera preživijo večji del dneva v šoli,da ne zanemarja svoj telesni razvoj.Ne dovolite,da se to zgodi tudi vašemu otroku.Zato mu omogočite,da odvečno energijo usmeri skozi šport,da razvija svoje motorične obenem se pa uči ter pridobiva znanja in spretnost.

DRAGI STARŠI, „SAJ SO SAMO OTROCI“!

Ko imate kaj časa si pojdite ogledati kakšno trening ali tekmovanje, kjer lahko vidite kar nekaj gledalcev kateri pa po navadi spremljajo svoje otroke na vseh tekmah ali treningih. Naj bo vaša vloga samo opazovanje. Lepo, da si starši vzamejo čas za vse to a po drugi strani je mogoče bolj srečen tisti otrok katerega starši niso mogli biti prisotni. Še vedno se pri marsikomu na treningu čuti večja sproščenost v kolikor ga nihče ne opazuje kot v drugem primeru. Ni v vseh primerih in povsod enako a po večini je tako. Zakaj pa je tako? Kaj ne živimo v času, ko se je potrebno otrokom še bolj posvečati kot pred nekaj leti? Kdaj je bilo bolje: takrat ko smo na tekme in treninge hodili sami ali danes, ko jih tja pripeljemo starši in si vse skupaj ogledujemo? Danes opazujemo kako je marsikdo na tribuni veliko boljši trener kot trener sam. Toliko napak kot jih vidimo pri otrocih jih niti najboljši trenerji ne morejo odpraviti. Seveda starši želimo našim otrokom vse najboljše in s tem namenom delimo ob vsaki napaki en nasvet kako lahko to izboljšati. Ampak velja si zapomniti, da edino kar si otroci želijo je igra in zabava pri treningu in tekmovanju.

TKD OTROCI

Otroku ne sme biti nerodno še manj pa ga ne sme biti sram pred starši ali skrbniki za svoja dejanja v telovadnici ali igrišču, oziroma za rezultat tekme v kateri je sodeloval. Bodite nekdo, ki opogumlja in ne kritizira!!! Otroci so zelo prožni ampak prav tako lahko lomljivi in prav zato potrebujejo vaše zaupanje, podporo in to lahko pride samo od vas samih. Bodite vzor vašemu otroku in mu kot starš pomagajte z:
- zaupanjem
- razumevanjem
- spodbujanjem
- potrpežljivostjo
- pohvalami
- ploskanjem
- izkazovanjem zanimanja
- poslušanjem
Z vsemu temu se bo vaš otrok počutil kot, da je na vrhu sveta in nepremagljiv. Od vas se bo nalezel ogromno samozavesti, vsi strahovi in nezaupanje v sebe bo izginilo. Smisel vsega je, da on odnese s treninga ali tekme največ kar je možno. V nasprotju pa drezajoč starš lahko otroku uniči samozaupanje, ga napolni s strahom mu odvzame tisto naravno pri taekwondoju: zabavo in ljubezen. Ko pa se enkrat vse to zgodi pa zelo težko kasneje popravimo in lahko otroka spremlja skozi vse življenje in ne samo v športu. Vaša vloga se ne začne in konča na treningih in tekmah pač pa je izredno pomembna tako pred in po tem.

PRED TEKMO

Pred tekmo od otroka ne zahtevajte preveč in ne bodite človek kateri uresničuje svoje nedosežene cilje skozi njega. Ne zahtevajte „moraš zmagat“ ali uniči nasprotnika,.... Še manj pa mu obljubite nakup nečesa v primeru, »če bo zmagal«. Pred tekmo ali treningom mu lahko zaželite vse dobro tako njemu kot njegovi ekipi, » naj uživajo v igri«, zaželite mu obilo zabave itd. S takim pristopom otroka razbremenimo in je bolj sproščen brez bremena, kar pa je za njegov napredek izredno pomembno. Za najboljši rezultat koristite sledeče:
- Rad te imam
- Pojdi in se zabavaj
- Srečno
- Ti to zmoreš
- Zaupaj vase

PO TEKMI

Analizo treninga ali tekme bo opravil trener saj je to njegova naloga zato ste po tekmi ali treningu lahko brez kritik. Velikokrat se otroci predobro sami zavedajo kako dobri in kako slabi so bili in jih ni potrebno na take stvari še enkrat opomniti. Poveste pa jim lahko kako ste uživali v dogodku in kako veseli ste, ker se ukvarja prav s tem športom. Omenite lahko tudi kako dobro je delal in kako ponosni ste nanj. V kolikor pa vam otrok želi povedati kako slabo se je odrezal mu predvsem zelo dobro prisluhnite. V tem primeru je lahko vsak nasvet napačen. Opazili boste, da imajo oni sami do sebe zaradi velikih pričakovanj kar veliko samokritik. Prav zaradi tega jih ne rabimo dodatno stimulirati še mi, seveda pa jim ne smemo lagati saj oni dobro vedo kakšni so bili. Ko se vam to zgodi je edina rešitev, da jih opomnite, da ima vsakdo dober in slab dan in ne more biti vedno najboljši a mu kljub vsemu popolnoma zaupate. Vsekakor pa ne dovolite, da otrok ostane slabe volje zaradi dogodkov na tekmi. Poskušajte ustvariti pozitivno vzdušje doma. V primeru, da je vaš otrok naredil čudovito nikar ne pretiravajte z izjavami kot so: postal boš zvezdnik ali profesionalec. Zadostovalo bo če ga nagraditi z besedami navedenimi zgoraj, naj bo preprosto priznanje. Za najboljši rezultat koristite sledeče:
- Rad te imam
- Uživali smo ob gledanju kako si tekmoval
- Kaj bi rad počel sedaj
- Kaj bi rad jedel
Zapomnite si, da je za otroke taekwon do zabava!!!! Veliko zgornjih načel ne velja za vse starše in so zgolj omembe vredni, da nas spomnijo kaj je prav in kaj ne. Še veliko je tega kar bi lahko napisali in tudi bomo. Če ste eden tistih iz zgornjega opisa zato niste nič slabši starši ali skrbniki saj morda samo na drug način kažete vašo željo po uspehu vašega otroka. Poiskati morate samo ravnotežje med opogumljanjem in zbadanje. Zapomnite si, da otroci ne jemljejo športa tako resno, za njih je to čista zabava kjer so svobodni, brez pravil in naj tako tudi ostane.

GLAVNI SPONZOR


AHAC-logo
Ostali sponzorji
sentjur_sponzorji
optima_sponzorji
Donatorji

Pokrovitelji