Logo
Ul. Leona Dobrotinška 9,
         3230 Šentjur
041 788 166
v.drapic@gmail.com
Badge
Ideja, da bi bil nekoč sam trener kluba obstaja že od leta 1991. Od leta 1984 sem bil član kluba DBV Slavko Šlander Celje. Na samem začetku sem izstopal od drugih začetnikov tako, da je moj prvi trener vprašal, če sam že prej treniral v kakšnem klubu, kar nisem. Bil sem učenec različnih trenerjev v matičnem klubu. Kot zelo uspešen in nadarjen športnik sem hitro bil uvrščen v tekmovalno ekipo in dosegal najboljše rezultate v klubu. Bil se dvakrat prvak bivše države Jugoslavije v kickboxingu (semi contact) ter večkratni državni in mednarodni prvak v svoji kategoriji. Samostojno sem vodil treninge in veliko članov je bilo izjemno zadovoljnih z mojim načinom ter izvedbo. V razgovoru z enim od trenerjev DBV kluba iz Celje (Hasan Ibrič), da imam željo ustanoviti svoj klub sem sprejel odločitev, da grem in ustvarim še en klub na naši Celjski regiji. Zelo sem ponosno sprejel njegove besede, ko je rekel, da mi bo pomagal, če bom potreboval pomoč. In tako se je začelo.

Z mojim odhodom je odšlo še lepo število drugih članov. Prve svoje samostojne korake kot trener sem začel v OŠ Štore.

Takoj mi je ob strani stal podjetnik iz Šentjurja Roman Moškotevc, kot sponzor kasneje tudi kot predsednik kluba sedaj velik in uspešen poslovnež, ki še danes zelo dobro sodelujemo. Leta 1994 sem registriral klub pod imenom TAEKWON-DO klub AHAC v Šentjurju.
Spominjam se, kako je bilo težko, bil sem član reprezentance in nisem mogel iti v Korejo na svetovno prvenstvo, ker si nisem uspel zagotoviti dosti finančnih sredstev. Verjel sem vase in sem odprl sekcijo v Dramljah, kjer smo trenirali v zelo majhnem številu. V razgovoru z predsednikom Romanom Moškotevcem, da bi radi trenirali v Šentjurju je obljubil, da bo poskusil urediti termine v OŠ Franja Malgaja v Šentjurju in tako se je zgodilo. Takrat smo se preselili v Šentjur. Vse od leta 1994 pa do leta 2013 smo trenirali v telovadnici OŠ Franja Malgaja v Šentjurju. Med tem časom sem kot trener kluba tudi nastopal v reprezentanci Slovenije. Kasneje sem izbran za trenerja reprezentance tehničnih disciplin in sedaj opravljam delo selektorja Taekwon-do zveze Slovenije. Cel čas mojega dela v klubu so bili člani našega kluba člani reprezentance Slovenije. Ponosen sam, da sem bil član prve Slovenske reprezentance, ki je nastopila na Evropskem prvenstvu za samostojno Slovenijo. Razvoj športa v tej smeri nas je prisilil do razmišljanja o lastnih prostorih. Ker je tempo tekmovanj tako napredoval in kvaliteta tekmovalcev, da če želimo držati priključek s samim vrhom svetovnega ter evropskega tekmovalnega športa Taekwon do-ja moramo povečati število treningov. Decembra 2013 smo zgradili svoje lastne prostore in se preselili v novi športni center ARENA-PROSPORT na cesti Leona Dobrotinška 9 Šentjur. Sedaj imamo idealne pogoje za razvoj ter vzgojo mladih tekmovalcev , ki se je že pokazalo, da smo na pravi poti. Naj bolj uspešen član našega kluba je Denis Drapić, ki je od malih nog telovadnici.
Je štirikratni (4x) športnik občine Šentjur ter SVETOVNI mladinski ter EVROPSKI prvak. Denis je po končani otroški ter mladinski karieri še osvojil naslov Evropskega prvaka v članski kategoriji do 71 ter 80 kilogramov. Med tekmovalci ki so zaznali naše društvo doma in v tujini so tudi Uroš Urleb iz Slivnice ter Kolenc Friderik iz Šentjurja tudi nekoč športnika občine Šentjur. Sedaj naš kluba šteje okoli 60 članov v večjih starostnih skupinah. V našem športnem centru ARENA-PROSPORT so še druge športne panoge, ki gojijo različne discipline za boljše počutje ter razvoj zdravega življenja ; TNZ,PILATES,NIRVANA,BIA BOX, KARDIO VADBA, TRX.

GLAVNI SPONZOR


AHAC-logo
Ostali sponzorji
sentjur_sponzorji
optima_sponzorji
Donatorji

Pokrovitelji